Prevecon Wake Up Call 

Nu är det dags för en ny upplaga av våra populära frukostseminarier: Prevecon Wake Up Call. Under hösten bjuder Prevecon på frukostseminarier i Borås, Göteborg, Halmstad, Stockholm och Uddevalla med temat nya energibärare. 

Anmälan för höstens frukostseminarier är stängd. Vi är åter i vår med nya frukostseminarier. Har du tips om ämne får du gärna återkoppla det till oss. 

Vi behöver ett samhälle som är mer klimatvänligt. Det innebär att fossila bränslen håller på att fasas ut, och istället kommer nya energibärare i form av bland annat batterier och vätgas. Vi har dem i våra bilar som vi kör in i garage både privata och offentliga. Batterier behövs i byggnader för att lagra den energi som solceller alstrar så att den skall kunna användas när solen inte lyser. Vilka nya risker skapar vi med hanteringen? Vilka blir konsekvenserna av bränder i dessa nya energibärare? Vad säger myndigheter och regelverk om batterier i våra byggnader? Detta är några av de frågor som vi ska försöka besvara under frukostseminariet. Vi kommer även att berätta vad Prevecon rekommenderar för åtgärder.

Under sommaren har Prevecons brandingenjörsstudenter, Caisa, Hugo, Martin och Ylva, fördjupat sig i fordon som drivs med hjälp av batterier eller vätgas och annan lagring av energi inomhus eller i närheten av byggnader. De har studerat vad räddningstjänst, statliga myndigheter och branschorganisationer i Sverige rekommenderar eller ställer för krav men även hur reglerna ser ut utomlands. Till sist har de sammanfattat bränder som har inträffat i Sverige, teorin, riskerna med batterier och vätgas samt blickat framåt på andrahandsmarknaden för batterier.

För mer information och för anmälan av dig och de av dina kollegor som kan vara intresserade följ länken nedan.

Vi börjar med drop-in frukost kl. 07:30, föreläsningen börjar kl. 08:00 och håller på till 09:00. Efteråt finns vi på plats för att diskutera vidare och svara på frågor i ämnet.

Vi har ett begränsat antal platser. Anmäl dig nu för att vara säker på att få en plats. Vid mycket stort intresse kommer vi att försöka sätta in flera tillfällen. Du kan även kontakta Caroline Bernelius Cronsioe för att boka en föreläsning på ditt företag.

Dela gärna